روانشناسی جامع

منابع روانشناسی عمومی
شروع ازمون کنکور کارشناسی ارشد ۱۳۸۵

روانشناسی عمومی

پایه و اساس مطالعه روانشناسی است که به صورت بنیادین اصول اساسی، مشکلات و روش‌های رشد انسان، اختلالات، آسیب‌شناسی روانی، احساس و هیجان، انگیزه، یادگیری، حافظه، حواس، تفکر، ادراک، پردازش شناختی و هوش را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

روانشناسی بالینی :

پیش‌بینی و درمان نابهنجاری، ناتوانی و آشفتگی‌های شناختی، هیجانی، زیست‌شناختی، روان‌شناختی، اجتماعی و رفتاری 

کد کوتاه اشتباه شده است

روانشناسی رشد 

 بر چگونگی رشد و تغییر افراد در طول زندگی تمرکز دارد.

 روان‌شناسانی که در این زمینه تخصص دارند به رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی که در طول زندگی رخ می‌دهد توجه دارند.

روانشناسی شخصیت 

 به مطالعه چگونگی شکل‌گیری و رشد شخصیت می‌پردازد. 

 اثر جنبه های مختلف بر افکار و رفتار انسان را بررسی می‌کند

روانشناسی زوج

به بررسی ساز و کار زندگی زن و شوهر پرداخته 

و راهکارهای اصولی برای بالا بردن کیفیت زندگی مشترک آنها 

ارائه می دهد

آسیب شناسی روانی

مطالعه بیماری های روانی با توجه به عوامل ژنتیکی ، بیولوژیکی، عوامل اجتماعی و شیوه‌های درمان آن

روانسننجی

به معنای  اندازه‌گیری آنچه روان‌شناختی است.

به صورت کلی به آزمون، اندازه‌گیری ، ارزیابی ، و فعالیت‌های مرتبط می‌پردازد .

نظریه های روانشناسی

 فرایندهای ذهنی و اینکه ذهن چگونه اطلاعات را پردازش می‌کند و  منجر به حالات درونی مثل انگیزه ، حل مسئله ، تصمیم‌گیری ، توجه ، فکر کردن و  برخی احساسات و رفتارها می‌شوند ، توصیف می کنند.

تاریخ روانشناسی 

شروع تاریخ روانشناسی از زمانی اغاز شده که به عنوان یک علم جدا از فلسفه   به مطالعه و بررسی ذهن و فرایند رفتار  پرداخته است  

بزرگان روانشناسی

افرادی که از آغاز علم روانشناسی تا به اکنون تاثیر بسیار زیادی بر رشد روانشناسی داشته اند همچنین نظریه و کتاب هایی در این زمینه منتشر کرده اند

روانشناسی دانشگاهی 

رشته تحصیلی روانشناسی در دانشگاه ها

محتوایی که در این رشته اموزش داده میشود

 

کنکور روانشناسی

( ویژه دانشجویان )

کنکور ارشد / دکتری روانشناسی

بررسی تمام ابعاد و جزئیات  و نکات کنکور

 

منابع

 

این کتاب در دو زمینه آگاهی به دست می دهد:

نخست وضع کنونی دانش روانشناسی را عرضه می دارد، به این معنا که یافته های مهم این رشته را از نظر می گذراند تا با واقعیت های اثبات شده این رشته آشنا شوید.

دوم آنکه ماهیت پژوهش در روانشناسی را وارسی می کند یعنی روشن می سازد که روانشناس چگونه برنامه پژوهشی خاصی برای فراهم آوردن شواهدی در تایید یا رد فرضیه تدوین می نماید. به این ترتیب شما در می یابید که برای پشتیبانی از هر ادعای تازه چه نوع شواهدی باید ارائه شود.

 

روان شناس کسی است که رفتار خود و دیگران را مطالعه می کند. البته کسی خواهد بود که ابتدا خودش را مورد مطالعه قرار دهد بعد به مطالعه دیگران بپردازد. 

اما روان شناس با تجربه به خوبی می داند که هر فردی با دیگران فرق دارد.

 یعنی می داند که افکار، علایق، انگیزش ها، عواطف و توانایی های او همان هایی نیست که دیگران دارند.

 روانشناس با تجربه می داند که انچه درباره خود او صدق می کند ممکن است در مورد دیگران صدق نکند.

منابع روانشناسی بالینی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

کتاب روان شناسی بالینی علاوه بر بررسی تأثیر فرهنگ، جنسیت و تنوع در رویکردهای درمانی و سنجشی، بر رویکردهای درمانی و سنجشی شواهد بنیاد تأکید می کند.

 

از عمر روانشناسی به شکل علمی و منظم، فقط حدود یک قرن می گذرد؛

 ولی رشد آن در چند سال اخیر اعجاب آور بوده است.

 این رشته هم مانند علوم دیگر، همزمان با ازدیاد روزافزون دانش رشته های تخصصی به وجود آمد و امروزه در آمریکا، بیش از ۲۰ بخش دارد و هر بخش علاقه و مهارت خاصی را عرضه می کند؛ 

 

منابع رشد

 بررسی تحول روانی در فرد 

با توجه به این نکته که علم در حکم شناخت قوانین طبیعت است، روان شناسی علمی نیز می کوشد تا میدان علم را در حد بررسی رفتار حیوان و انسان، به منزله اجزای طبیعت، توسعه بخشد.

 از این زاویه و با دید طبیعت نگری ، روان شناسی بر اساس مشاهده و آزمایش به تدوین قوانین رفتار می پردازد.

 

یادگیری یعنی تغییر رفتار شخص در نتیجه تجربه های او

یادگیری شامل نگهداری و تغییر توانایی ها یا مهارت هایی است که یادگیرنده از پیش آن ها را داشته است.

 

منابع شخصیت

  نظریه های شخصیت یکی از جالبترین مباحث روانشناسی است .  شکل گیری علم از طریق نظریه و پژوهش ، همیشه کاملا عینی نیست بلکه می تواند از شهود و تجربه شخصی نیز حاصل شود .

 

 

منابع زوج
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
محتوای آکارئون
منابع آسیب شناسی روانی

دیدگاه‌های بالینی درباره اختلالات روانی ریچارد هالجین و سوزان كراس ویتبورن، جنبه انسانی آسیب‌شناسی روانی را به دانشجویان نشان می دهد. از طریق استفاده گسترده از موردپژوهی‌های بالینی، و زندگینامه ها در بخش داستان‌های واقعی، تصاویری زنده از اختلالات روانی ارائه شده است. 

این كتاب با استفاده از مدل زیستی- روانی- اجتماعی، رویكرد یكپارچه خود را به درمان حفظ می كند و كل گیری اختلالات روانی در طول عمر را تأیید می نماید.

دانشمندان اجتماعی برای اشاره به نقش تعامل عوامل زیستی، روانی و اجتماعی، فرهنگی در رشد فرد و مسائل روانی فرد، اصطلاح زیستی- روانی- اجتماعی را به کار می برند. 

میزان تاثیر هر یک از این متغیرها از اختلالی به اختلال دیگر تفاوت دارد.

 در برخی از اختلال ها عامل زیستی نقش غالب را دارد.

 در سایر اختلال ها عوامل روانی غالب هستند.

 در دسته بندی اختلال ها، درمان نیز به صورت های مختلف بررسی شده و درمان آغاز می گردد. 

اولین مرحله ی برنامه ریزی درمان تعیین کردن هدف های درمان است که متخصص بالینی امیدوار است بعد از کار کردن با درمان جو به آن ها دست یابد.

 

 این هدف ها از هدف های کوتاه مدت تا بلند مدت گسترش دارند.

 هدف های کوتاه مدت تغییر دادن رفتار، تفکر و هیجان های درمان جو، اما نه بازسازی اساسی شخصیت را شامل می شوند. هدف های بلند مدت، تغییرات اساسی و عمیق تر در شخصیت و روابط درمان جو را شامل می شوند. 

 

 

اصطلاح کودک استثنایی هم کودکانی را که اختلالات رشدی دارند و هم کودکانی را که توانایی های بسیار بالا دارند در بر می گیرد.

 کودک استنایی کودکی است که از کودکان عادی یا متوسط از چند لحاظ تفاوت دارد:

 ۱) توانایی های ذهنی

 ۲) توانایی های حسی

 ۳) توانایی های ارتباطی

 ۴) رشد رفتاری و هیجانی 

 ۵) ویژگی های جسمی

 این تفاوت ها باید در حدی باشند که فعالیت های مدرسه نیاز به تغییر داشته باشد یا خدمات آموزشی ویژه ارائه شود تا کودک بتواند توانایی های منحصر به فرد خود را رشد دهد

خلاصۀ روان‌پزشکی کاپلان و سادوک به دلیل دقت، اعتبار، نگاه علمی و جامعیت همواره اصلی‌ترین منبع روان‌پزشکی بالینی برای بالینگران، دستیاران، دانشجویان و سایر متخصصان حوزۀ سلامت در سرتاسر جهان بوده است.  

تازه‌ترین روش‌های درمانی، از جمله تمامی تکنیک‌های روان‌درمانی مدرن، به تفصیل معرفی شده‌ و جدول‌های توصیفی برای تمامی تشخیص‌های DSM-5 و ICD-10 ارائه شده‌ است .

موضوع کودکان استثنایی در این کتاب، بیشتر نارسایی رشد قدرت ذهنی، هوشی، واکنش های روانی کودکان و نوجوانان و روش های تربیتی و آموزشی آن ها است . در نتیجه علائمی از این اختلالات به صورت خلاصه بیان میشود. 

منابع روانسنجی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

کتاب روان شناسی بالینی علاوه بر بررسی تأثیر فرهنگ، جنسیت و تنوع در رویکردهای درمانی و سنجشی، بر رویکردهای درمانی و سنجشی شواهد بنیاد تأکید می کند.

 

منابع تاریخ روانشناسی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
منابع بزرگان
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
منابع نظریات

قط رویدادهایی مجاز هستند که بتوان آن‌ها را بر حسب اعمال قابل مشاهده توصیف کرد. بنابراین عملیاتی نگری، رویدادهای غیر قابل مشاهده را رد می‌کند. متغیرهای رابط، سازه‌های فرضی هستند و اگر قرار باشد آن‌ها را موجه بدانیم باید به عملیات کاهش یابند.

منابع بیشتر

آخرین مرحله‌ی رشد شناختی در نظریه‌ی برونر مرحله‌ی بازنمایی نمادی است.

بازنمایی نمادی شامل استفاده از نظام‌های نمادی اختیاری مانند زبان یا علائم ریاضی است.

 این مرحله با کسب یک نظام نمادی فرامی‌رسد. زبان عمده‌ترین نظام نمادی مورد استفاده‌ی انسان است.

 آدمیان به کمک زبان تجارب زندگی خود را به رمز درمی‌آورند و ذخیره می‌کنند.

مشاور می‌تواند با طرح سوالات مختلف اطلاعات لازم را درباره‌ی افکار، احساسات و رفتار مراجع کسب کند

مورد پژوهی ها در این زمینه  به درک بهتر نظریه های شخصیت کمک می کند 

 آنها را برای نمونه های رفتار زندگی واقعی عادی- و نه صرفاً نا بهنجار- به کار برید. 

 مشاوره ابزاری است برای درک برقراری ارتباط معنوی با دیگران و کمک به مردم، که با استفاده از آن می توانیم شناخت مردم از خودشان را بالاتر ببریم و کمک کنیم تا خود و تمام جنبه های زندگی خود را بهبود بخشند. 

مشاوره به عنوان یک شغل ممکن است هیجان انگیز و مفید باشد و برای مشاور شدن دلایل زیادی وجود دارد.

 کمک کردن به مراجع یا درمانجو برای این که از یک بحران عبور کند، یا سبک زندگی جالب تر و پرمعناتری در پیش گیرد می تواند باعث خوشحالی و مسرت مشاور شود. 

 اگر ما رفتارهای موثر و مسئولانه ای انتخاب کنیم ، یعنی یاد بگیرم نیازهای خود را به خوبی برآورده کنیم و مانع برآوردن نیازهای دیگران نشویم ، خشنود ،کامیاب ، شاداب و با طراوت خواهیم بود و همواره زندگی را به دلخواه خودمان پیش خواهیم برد .

 هرچه بیشتر با مفاهیم واقعیت درمانی  آشنا شویم و با آن زندگی کنیم، می توانیم افرادی موثرتر ، والدینی خشنودتر ، همسرانی رضایتمندتر و کارکنانی مولدتر و خلاق تر باشیم و سکان زندگی خود را ماهرانه تر در اختیار گیریم .